Daha Önce Bir Yükseköğretim Kurumundan Almış Oldukları Derslerden Yalova Üniversitesi Psikoloji Lisans Programında Muaf Olmak İsteyen Öğrenciler için ÖNEMLİ !

“YALOVA ÜNİVERSİTESİ DERS EŞDEĞERLİK VE İNTİBAK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN SENATO ESASLARI”na (bkz. Ek 1) göre önceden aldıkları derslerden muaf olmak isteyen öğrenciler,

“Öğrenci, ders eşdeğerliği ile ilgili isteğini, ilgili bölüm başkanlığına kaydının yapıldığı eğitim-öğretim yarıyılının ilk hafta sonuna kadar yapması gerekir” maddesince üniversiteye kayıt yaptırdıkları ilk yılda beyan etmeleri halinde, ilgili derslerden komisyon değerlendirmesi neticesinde muaf olabilirler. Bu nedenle 05.10.2023 tarihine kadar, muaf olmak istediklerini bildiren öğrencilerin dilekçeleri işleme alınacaktır.

Dilekçe ekinde, intibakı yapılması istenilen derslerin;

1) Önceki Öğretim Planı (Teori-Uygulama-Laboratuar-Kredi / T-U-L-K)

2) Ders İçerikleri (Dersin amacı, kapsamı ve haftalık ders planı)

3) Not Çizelgesi (Transkript)

4) Muafiyet Formu (bkz. Ek 2; word halinde, düzenlenebilir olmalı) yer almalıdır.

Yukarıda belirtilen belgelerin (Muafiyet Formu hariç) Fakülte/Enstitü/Yüksekokul veya Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı yetkililerince onaylı, ıslak imzalı, kaşeli, mühürlü ve barkodlu olması gerekir.

Muafiyet komisyonu, öğrencinin beyan ettiği derslerin eş değer olup olmadığını incelemektedir. Bu nedenle, öğrencinin önceki hangi dersin şimdiki hangi derse saydırılmasını istediğini Ek 2'deki belgeyi doldurarak beyan etmesi beklenmektedir. Eşdeğerliğin kabulünde ders içeriklerinin %80 ve üzerinde benzemesi  gerektiği şartı (yönetmelikten incelenebilir) ile değerlendirme yapılmaktadır.  Buna göre öğrencilerimiz ders planlarını ve içeriklerini dikkatle inceleyerek ve almış olduğu derslerin benzer olduğunu beyan ederek başvuru yapabilirler.

Yukarıda belirtilen belgeler ıslak imzalı olarak fakülte öğrenci işleri sorumlusuna ve mail ile Dr.Öğr.Üyesi Zehra Ertuğrul Yaşar’a (zehra.yasar@yalova.edu.tr) iletilmelidir.

Dosya Adı
Ders İntibak ve Muafiyet Senato Esasları.pdf İndir Göster